Регистрация

Малки плодови пайове

Автор:
надежда
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
532
Оцени рецептата

За тестото:

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

6 с.л. мазнина

3 с.л. студена вода

1 яйце

1 с.л. мляко

За пълнежа:

1 ч сушени плодове, като кайсии, праскови, круши, грозде, сливи или стафиди, сварени и отцедени

1/2 ч захар

1 с.л. мед

1/4 ч.л. смляна канела

 

Намачкайте сварените плодове, добавете захарта, меда и канелата. Разбъркайте добре.

Загрейте фурната до 200ºС.

Смесете брашното, бакпулвера и солта в малка купа. Нарежете мазнината в сместа и разбъркайте до получаването на ронлива смес. Бавно се добавя вода, докато тестото стане лесно за разточване. Разточете до тънък слой с дебелина 0,5 см; нарязва се на кръгове, сложете 1 супена лъжица от плодовия пълнеж върху едната половина на всеки кръг, сгънете отново и другата половина на кръга и притиснете ръбовете заедно здраво. Набодете на няколко места със зъбците на вилица. Смесете яйцата с млякото и намажете пайовете. Печете в продължение на 15 минути или докато леко покафенеят.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта