Регистрация

Малинов пай

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

1 готов блат за пай (170 г) от маслено тесто

1 пакет (280 г) замразени малини - размразени

2/3 чаена чаша захар

2 супени лъжици неовкусен желатин

1 бурканче (226 г) кисело мляко ванилия

1 чаена чаша заквасена сметана

 

Отцедете малините, като запазите сока. Долейте вода в сока, така че да се получи 2/3 чаша. В тенджера, смесете захарта и желатина, добавете сока и разбърквайте, докато желатинът и захарта се разтворят. Отстранете от огъня. Постепенно прибавете киселото мляко и сметаната, разбъркайте добре. Прибавете малините. Изсипете в готовия блат и оставете в хладилника, докато стегне, около 4 часа. Гарнира се с бита сметана по желание.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта