Регистрация

Малинов пай

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

За пълнежа:

5 ч цели малини, пресни или замразени, размразени

1 1/4 ч захар

5 с.л. царевично нишесте

щипка сол

За блата:

Готово тесто за пай, достатъчно за 2 блата; разделено на 2 топки и охладено

1 с.л. масло - нарязано на парчета

За украса:

Пудра захар

Шоколадови стърготини

Малини, по желание

 

В тенджера, смесете малините, захарта, царевичното нишесте и солта. Загрява се на умерен огън. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа заври и се сгъсти. Сваля се от огъня и се съхранява в хладилник за около 1 час, докато сместа стане със стайна температура. Разделете тестото наполовина и разточете 1 половина на кръг, така че да пасне на тавичката за пай. Оставете тестото да се подава от ръба. Покрийте и оставете в хладилника. Загрейте фурната до 210 градуса. Изсипете плънката в блата. Покрийте с парченца масло. Разточете втората половина тесто отново на кръг и нарежете на ленти. Подредете лентите като решетка върху плънката. Подрежете краищата на горното и долното тесто и навийте. Поставете пая в тавичка за печене и печете около 35-45 минути. Сервирайте гарнирано с пудра захар и шоколадови стърготини и цели плодове.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта