Регистрация

Линцер пай

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
821
Оцени рецептата

1/4 ч масло, меко

2 жълтъка

2 с.л. концентриран ябълков сок

2 ч.л. екстракт от ванилия

1 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. бахар, смлян

1 1/2 ч бадеми, смлени

280 г сладко от малини

 

Разбийте на крем маслото в голяма купа. Добавете жълтъците, ябълковия сок и ванилията. Смесете брашното, бакпулвера, солта, канелата, бахара и разбъркайте добре. Добавете бадемите. Постепенно добавете сместа към маслото, докато разбивате добре до смесване. Намажете разглабяща се форма за торта с 1 - 1/2 ч масло. Намажете сладкото от малини равномерно върху тестото, като оставите 2-3 см от ръба празни. Изсипете останалото тесто в готварски пош с декоративна приставка. Изсипете тестото във формата на решетка върху сладкото от малини. Охладете за около 30 минути. Загрейте фурната до 180ºС. Печете 35 минути, докато блатът е златисто кафяв. Охлажда се напълно. Сервира се със стайна температура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта