Линцер пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч масло, меко
2 жълтъка
2 с.л. концентриран ябълков сок
2 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
1/8 ч.л. бахар, смлян
1 1/2 ч бадеми, смлени
280 г сладко от малини
Разбийте на крем маслото в голяма купа. Добавете жълтъците, ябълковия сок и ванилията. Смесете брашното, бакпулвера, солта, канелата, бахара и разбъркайте добре. Добавете бадемите. Постепенно добавете сместа към маслото, докато разбивате добре до смесване. Намажете разглабяща се форма за торта с 1 - 1/2 ч масло. Намажете сладкото от малини равномерно върху тестото, като оставите 2-3 см от ръба празни. Изсипете останалото тесто в готварски пош с декоративна приставка. Изсипете тестото във формата на решетка върху сладкото от малини. Охладете за около 30 минути. Загрейте фурната до 180ºС. Печете 35 минути, докато блатът е златисто кафяв. Охлажда се напълно. Сервира се със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ