Лимонов целувчен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
225 г брашно
115 г маргарин
Настърганата кора на 1 портокал
1 яйце - разбито
60 г пудра захар
вода
Сокът и кората на 2 лимона
4 с.л. царевично брашно
2 яйца, разделени
60 г пудра захар
вода
Втрийте маргарина в брашното, докато сместа заприлича на галета и добавете портокаловата кора и пудрата захар и разбъркайте добре. Добавете разбитите яйца и се разбърква много добре. Добавете достатъчно вода, по една супена лъжица в даден момент, така че да се направи топка. Покрийте с фолио и се съхранява в хладилника за около 1/2 час. Сложете сока и кората на лимоните в мерителна кана и се долива до малко по-малко от 220 мл вода. Поставете царевичното брашно в чаша и разбъркайте с няколко супени лъжици от сместа с лимон, до гладкост. Изсипете сместа с царевично брашно и останалата част от лимона и водата в тенджера. Загрява се на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато сместа е гъста и царевичното брашно се сготви. Оставете да се охлади, като разбърквате от време на време. Сложете тестото на дъното на 20 см. кръгла тава и набодете с вилица. Покрийте с фолио и покрийте с боб, за да не се надига тестото при печене. Печете 15 мин. на 180-200С до златисто. Извадете тавата от фурната. Разделете двете яйца, запазете белтъка и разбийте жълтъците в сместа с лимон до гладкост. Разбийте захарта в сместа с лимон до гладкост. Напълнете блата с лимоновата смес. Добавете една супена лъжица захар в белтъците и разбийте на сняг. Добавете останалата пудра захар и намажете пая. Пече се докато покафенее хубаво. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ