Регистрация

Лимонов целувчен пай

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
20 Aug
|
Видяна:
724
Оцени рецептата

За тестото:

225 г брашно

115 г маргарин

Настърганата кора на 1 портокал

1 яйце - разбито

60 г пудра захар

вода

Сокът и кората на 2 лимона

4 с.л. царевично брашно

2 яйца, разделени

60 г пудра захар

вода

 

Втрийте маргарина в брашното, докато сместа заприлича на галета и добавете портокаловата кора и пудрата захар и разбъркайте добре. Добавете разбитите яйца и се разбърква много добре. Добавете достатъчно вода, по една супена лъжица в даден момент, така че да се направи топка. Покрийте с фолио и се съхранява в хладилника за около 1/2 час. Сложете сока и кората на лимоните в мерителна кана и се долива до малко по-малко от 220 мл вода. Поставете царевичното брашно в чаша и разбъркайте с няколко супени лъжици от сместа с лимон, до гладкост. Изсипете сместа с царевично брашно и останалата част от лимона и водата в тенджера. Загрява се на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато сместа е гъста и царевичното брашно се сготви. Оставете да се охлади, като разбърквате от време на време. Сложете тестото на дъното на 20 см. кръгла тава и набодете с вилица. Покрийте с фолио и покрийте с боб, за да не се надига тестото при печене. Печете 15 мин. на 180-200С до златисто. Извадете тавата от фурната. Разделете двете яйца, запазете белтъка и разбийте жълтъците в сместа с лимон до гладкост. Разбийте захарта в сместа с лимон до гладкост. Напълнете блата с лимоновата смес. Добавете една супена лъжица захар в белтъците и разбийте на сняг. Добавете останалата пудра захар и намажете пая. Пече се докато покафенее хубаво. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта