Регистрация

Лимонов пай

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
522
Оцени рецептата

1 1/2 ч захар

4 с.л. брашно

4 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. сол

2 ч вряща вода

4 жълтъка, разбити

1/3 ч лимонов сок

Настърганата кора на 2 лимона

1 готов блат за пай 23 см

 

Смесете захарта, брашното, царевичното нишесте и солта. Добавете врящата вода, като се разбърква непрекъснато на силен огън, докато сместа започне да се сгъстява. След това варете на слаб огън, докато се сгъсти. Добавете добре разбитите жълтъци. Гответе за около 2 мин. на слаб огън. Добавете лимоновия сок и кората. Охлажда се. Изсипете сместа в изпечения блат за пай. Покрийте с целувчения крем.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта