Лимонов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч захар
4 с.л. брашно
4 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. сол
2 ч вряща вода
4 жълтъка, разбити
1/3 ч лимонов сок
Настърганата кора на 2 лимона
1 готов блат за пай 23 см
Смесете захарта, брашното, царевичното нишесте и солта. Добавете врящата вода, като се разбърква непрекъснато на силен огън, докато сместа започне да се сгъстява. След това варете на слаб огън, докато се сгъсти. Добавете добре разбитите жълтъци. Гответе за около 2 мин. на слаб огън. Добавете лимоновия сок и кората. Охлажда се. Изсипете сместа в изпечения блат за пай. Покрийте с целувчения крем.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ