Регистрация

Лешникови топчици

Автор:
Жана
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
430
Оцени рецептата

1 ч брашно

1/2 ч маргарин

1 ч смлени лешници или орехи

2 с.л. захар

1/8 ч.л. сол

1 ч.л. ванилов екстракт

Пудра захар

 

Смесете всички съставки с изключение на пудрата захар в голяма купа. Разбъркайте много добре с дървена лъжица или с ръце. Охладете тестото в продължение на 30 мин. Оформете топчици от тестото от по 3 см. Подредете ги на 2 см разстояние една от друга в ненамаслена тавичка. Печете на 190 градуса във фурната за 15 -20 минути. Оставете за 1 мин. в съда и прехвърлете върху решетка. Оваляйте с пудра захар. Охлаждат се напълно, след това непосредствено преди сервиране, оваляйте отново в пудра захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта