Лесна торта с ягоди и сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пандишпанов блат
1 ч конфитюр от малини
1/4 ч бадеми, нарязани
1/4 ч бренди
3/4 ч шери
1 1/2 ч мляко
1 ч сметана
1 шушулка ванилия
1 ч.л. царевично нишесте
3 с.л. захар
5 яйца
2 ч сметана
8 лимонови резенчета
6 ягоди
Нарежете блата на много дебели резени и всяко парче се намазва щедро с конфитюра от малини. Подредете филийките на дъното на голяма стъклена купа. Поръсете с бадемите и брендито и оставете да се накисва в продължение на около 40 минути. Сложете млякото и сметаната с ванилията да заври на водна баня. Отстранете от огъня и изхвърлете ванилията. Смесете царевичното нишесте със захарта и яйцата и постепенно се изсипват в млякото и сметаната. Сместа се прехвърля отново на водна баня и се разбърква, докато кремът стане гъст; не се оставя да заври. Оставете да се охлади леко и изсипете върху блата. Оставете да стегне и когато се охлади напълно, се намазва с останалия конфитюр отгоре, след това се покрива с бита сметана. Украсете с резени лимон и филийки ягода. Оставете в хладилника до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ