Лесен кекс с ром
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За кейка:
1 пакет готов микс за кекс
1 пакет инстантен пудинг ванилия
4 яйца
1/2 ч вода
1/2 ч тъмен ром
1/2 ч растително масло
За глазурата:
1/2 ч масло
1/4 ч вода
1 ч захар
1/2 ч тъмен ром
За шоколадовия топинг:
113 г полусладък шоколад
1 ч.л. масло
Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете с мазнина и набрашнете 25 см форма за кекс. Смесете микса, пудинга, яйцата, водата, рома и маслото до гладкост. Изсипете в приготвения съд. Пече се 1 час. Охладете в съда за 25 минути. Обърнете върху чиния за сервиране. Набодете отгоре с вилица или нож. Полейте равномерно с глазурата и оставете да поеме хубаво. Когато кексът се охлади, поръсете с шоколадовия топинг. На глазурата: Разтопете маслото в тенджера, прибавете водата и захарта. Варете 5 минути. Сваля се от огъня и се разбърква. На топинга: Разтопете шоколада и маслото на много слаб огън в тенджера.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ