Регистрация

Лесен кекс с ром

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
516
Оцени рецептата

За кейка:

1 пакет готов микс за кекс

1 пакет инстантен пудинг ванилия

4 яйца

1/2 ч вода

1/2 ч тъмен ром

1/2 ч растително масло

За глазурата:

1/2 ч масло

1/4 ч вода

1 ч захар

1/2 ч тъмен ром

За шоколадовия топинг:

113 г полусладък шоколад

1 ч.л. масло

 

Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете с мазнина и набрашнете 25 см форма за кекс. Смесете микса, пудинга, яйцата, водата, рома и маслото до гладкост. Изсипете в приготвения съд. Пече се 1 час. Охладете в съда за 25 минути. Обърнете върху чиния за сервиране. Набодете отгоре с вилица или нож. Полейте равномерно с глазурата и оставете да поеме хубаво. Когато кексът се охлади, поръсете с шоколадовия топинг. На глазурата: Разтопете маслото в тенджера, прибавете водата и захарта. Варете 5 минути. Сваля се от огъня и се разбърква. На топинга: Разтопете шоколада и маслото на много слаб огън в тенджера.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта