Регистрация

Лесен бананов пай със сметана

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
530
Оцени рецептата

1/4 ч царевично нишесте

2/3 ч захар

1/4 ч.л. сол

2 ч мляко, топло

3 жълтъка

2 с.л. масло

1/2 ч.л. ванилов екстракт

3 банана, нарязани на филийки

1 готов блат за пай, изпечен

Подсладена бита сметана

 

Смесете царевичното нишесте, захарта и солта на водна баня. Постепенно сместа се разбърква с млякото. Гответе над леко къкреща вода, като разбивате непрекъснато с телена бъркалка, докато сместа се сгъсти, около 10 минути. Сместа трябва да заври, за да се сгъсти. Леко разбийте жълтъците в малка купа. Бавно добавете около 1/4 чаша от горещата смес при жълтъците и се разбърква добре. Разбъркайте жълтъците обратно в млечната смес на водна баня и варете 5 минути. Оставете да се охлади леко, след което се добавят маслото и ванилията, докато маслото се разтопи. Добавете филийките банани. Изсипва се в охладения изпечен блат за пай и се оставя в хладилника до стягане - около 1-1/2 часа.  Покрийте с подсладена сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта