Регистрация

Круши в червено вино

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
429
Оцени рецептата

4 големи или 6 малки круши

1 ч червено вино

3 с.л. захар

1 пръчица канела

Малко парче лимонова кора

 

1. Почистете крушите; ако са малки, ги оставете цели; срежете наполовина и почистете сърцевината на по-големите круши.

2. В тенджера, смесете виното, захарта, канелата и лимоновата кора. Оставете да заври.

3. Добавете крушите; покрийте с капак; оставете да къкри около 40 минути или докато крушите омекнат, като ги обърнете веднъж. Изхвърлете канелата и лимоновата кора.

4. Сервирайте крушите със сиропа топли или студени. За 4 - 6 порции.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта