Регистрация

Кокошка със сметанов сос

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
492
Оцени рецептата

4 кокошки, по около 600 г всяка, изплакнати и подсушени

2 1/2 ч люта салца

450 г зелен боб, почистен

1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1/2 ч пълномаслена сметана

1 с.л. зехтин

Сол

 

Сложете кокошките в купа и покрийте със салцата. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 1 час. В голяма тенджера с вряща подсолена вода, сварете зеления фасул и лука, докато и двете поомекнат - около 4 минути. Отцедете и разпределете в тава да се охладят. Загрейте фурната до 225 градуса. Остържете маринатата от кокошките обратно в купата и прибавете сметаната. Сложете кокошките, с гърдите нагоре, в голяма намаслена тава с краката навън. Намажете ги със зехтина, подправете със сол и се пекат в средата на фурната за 15 минути. Подредете боба и лука около кокошките, изсипете маринатата отново и печете още около 20 минути или докато потекат бистри сокове. Прехвърлете кокошките и зеленчуците в чинии за сервиране се покрива хлабаво с фолио. Излейте всички мазнини от съда. Поставете тавата на котлон върху умерен огън и се вари, като остъргвате дъното в продължение на 1 минута. Овкусете със сол. Изсипете половината от соса около кокошките и сервирайте с останалия сос.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта