Кокосов пай с яйчен крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч сметана
1 1/4 ч мляко
3/4 ч захар
6 с.л. царевично нишесте
2 големи жълтъка
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч кокосови стърготини
За целувчения топинг:
5 големи белтъка, със стайна температура
1/2 ч захар
1/2 ч.л. винен камък
1 готов блат за пай, изпечен
Смесете сметаната и 1/2 чаша мляко в тенджера със захарта. Гответе на слаб огън, като се разбърква от време на време, за да се разтвори захарта, докато се образуват малки мехурчета по ръба. Междувременно в купа разбийте останалите 3/4 чаша студено мляко с царевичното нишесте. Добавете жълтъците. Бавно добавете 1/2 чаша от горещата сметанова смес, след това бавно обединете тази смес с останалата гореща сметана. Гответе, като продължавате да разбърквате, още около 1/2 минута. Махнете от огъня и добавете ванилията. Прехвърля се в купа със среден размер и се разбърква от време на време, за да може парата да излезе. Добавете 1/4 чаша от кокоса. Покрийте повърхността с восъчна хартия или найлон, за да се предотврати образуването на коричка и охладете в продължение на 1 час при стайна температура. Загрейте фурната до 180 градуса В друга купа разбийте белтъците, докато се оформят меки върхове. Бавно добавете и разбийте захарта и винения камък и продължете да разбивате до сняг. Изсипете яйчения крем в изпечения блат и намажете с белтъците на сняг равномерно отгоре, така че да се покрие цялата повърхност. Поръсете с останалия кокос. Пече се в центъра на фурната, до златисто, около 10 минути. Оставете да изстине и се съхранява в хладилник за 1 час преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ