Регистрация

Кленов мус

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
05 Dec
|
Видяна:
832
Оцени рецептата

1 с.л. неовкусен желатин

1/3 ч вода

1/3 ч кафява захар

2 жълтъка

1 щипка сол

1 1/4 ч кленов сироп

4 белтъка, със стайна температура

Щипка винен камък

1/4 ч захар

3 ч сметана

1 1/2 с.л. пудра захар

1 ч.л. ванилия

1 ч натрошени джинджифилови бисквитки

 

Поръсете желатина във водата и оставете на слаб огън и водна баня, като се разбърква, за да се разтвори. Добавете кафявата захар, жълтъците и солта и разбийте, докато се сгъсти и желатинът се разтвори, за около 5 минути. Прехвърлете сместа в купа и прецедете, ако е необходимо. Добавете кленовия сироп. Охлажда се напълно. Оставете в хладилника, докато започне да стяга, за около 15 минути, но не позволявайте сместа да се желира. Разбийте белтъците с винения камък почти на сняг. Добавете захарта, по 1 супена лъжица в даден момент и да продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Внимателно комбинирайте 1/3 от белтъците с желатиновата смес. Добавете останалите белтъци. Разбийте 2 чаши сметана, докато се оформят меки връхчета. Добавете сместа с кленовия сироп. Изсипете в голяма купа или индивидуални чашки за сервиране. Охладете за няколко часа или за през нощта. Точно преди сервиране, разбийте останалата една чаша сметана с пудрата захар и ванилия, докато се образуват меки върхове. Поръсете муса с натрошени бисквити. Украсете с бита сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта