Кленов мус
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. неовкусен желатин
1/3 ч вода
1/3 ч кафява захар
2 жълтъка
1 щипка сол
1 1/4 ч кленов сироп
4 белтъка, със стайна температура
Щипка винен камък
1/4 ч захар
3 ч сметана
1 1/2 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилия
1 ч натрошени джинджифилови бисквитки
Поръсете желатина във водата и оставете на слаб огън и водна баня, като се разбърква, за да се разтвори. Добавете кафявата захар, жълтъците и солта и разбийте, докато се сгъсти и желатинът се разтвори, за около 5 минути. Прехвърлете сместа в купа и прецедете, ако е необходимо. Добавете кленовия сироп. Охлажда се напълно. Оставете в хладилника, докато започне да стяга, за около 15 минути, но не позволявайте сместа да се желира. Разбийте белтъците с винения камък почти на сняг. Добавете захарта, по 1 супена лъжица в даден момент и да продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Внимателно комбинирайте 1/3 от белтъците с желатиновата смес. Добавете останалите белтъци. Разбийте 2 чаши сметана, докато се оформят меки връхчета. Добавете сместа с кленовия сироп. Изсипете в голяма купа или индивидуални чашки за сервиране. Охладете за няколко часа или за през нощта. Точно преди сервиране, разбийте останалата една чаша сметана с пудрата захар и ванилия, докато се образуват меки върхове. Поръсете муса с натрошени бисквити. Украсете с бита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ