Регистрация

Кленов мус

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
727
Оцени рецептата

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч студена вода

4 яйца, разделени

1 ч кленов сироп

1/4 ч.л. винен камък

2 ч сметана за разбиване

 

Оставете желатина в чаша с вода, за да омекне. Разбийте 4 жълтъка на пяна. Добавете кленовия сироп. Разбърква се добре. Добавете желатина. Изсипете сместа в тенджера. Варете на много слаб огън, като се разбърква непрекъснато, за около 10 минути. (Трябва да е доста гъсто). Охлажда се. Разбийте белтъците, прибавете винения камък и разбийте на сняг. Прибавете към желатиновата смес, яйчения белтък и битата сметана. Насипете в купички и поднесете. Може да поръсите с ядки, ако желаете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта