Регистрация

Кленов крем

Автор:
ivanova
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
820
Оцени рецептата

1/2 ч чист кленов сироп, плюс 4 ч.л. за доливане

3/4 ч обезмаслено мляко

2/3 ч евапорирано обезмаслено мляко

2 големи яйца

2 големи жълтъка

 

В тенджера на силен огън, сложете 1/2 ч кленов сироп да заври. Варете, докато се сгъсти и редуцира до около 1/4 ч, около 4 минути. Намалете огъня до слаб, изсипете обезмасленото мляко и евапорираното мляко. Разбърква се, докато сиропът се смеси с млякото. Отстранете от котлона. В смесителна купа, леко разбийте яйцата и яйчните жълтъци, докато се смесят. Постепенно прибавете като разбивате горещата смес с мляко в яйцата. Отстранете пяната и изсипете сместа в четири чаши за крем с вместимост 170 г или купички за печене на крем-карамел. Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете напълнените чаши крем в плитка тавичка и добавете достатъчно топла вода, за да се пекат на водна баня. Печете за 30 до 40 минути, или докато нож, поставен в центъра, излиза чист. Сервирайте топли или охладени, поръсени с 1 ч.л. от останалия кленов сироп.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта