Регистрация

Кленов кекс

Автор:
Силвето
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
592
Оцени рецептата

2 ч брашно

3/4 ч захар

3/4 ч кафява захар

3 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

1/2 ч зехтин

7 яйца, разделени

3/4 ч вода

2 ч.л. кленов аромат

1/2 ч.л. винен камък

1 ч орехи, нарязани

1 ч кленов сироп

1/2 ч орехи, препечени и нарязани

Бита сметана (по желание)

 

В голяма купа с електрически миксер, смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбийте до смесване. В друга купа смесете зехтина, жълтъците, водата и кленовия аромат. Включете миксера на умерена скорост. Добавете течните съставки при сухите съставки. Разбийте в продължение на 1 минута. В голяма метална купа, разбийте белтъците на пяна. Добавете винения камък. Разбийте на сняг с електрически миксер на висока скорост на сняг. Изсипете течното тесто върху белтъците. Смесете внимателно. Добавете 1 ч натрошени орехи. Изсипете в намаслена форма за кекс. Пече се на 160 градуса в продължение на 55 минути. Увеличете температурата на фурната до 180ºС. Пече се в продължение на още 10 минути или докато отскача при допир. Обърнете и охладете. Извадете от съда. Сложете кленовия сироп в тенджерка и оставете да заври. Намалете огъня. Оставете да къкри 15 минути или докато почти се редуцира наполовина. Поръсете върху охладения кекс. Поръсете с орехите. По желание, украсете с бита сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта