Регистрация

Класически тиквен пай със захаросани орехи

Автор:
тодорова
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
427
Оцени рецептата

1 блат за пай, неизпечен

За пълнежа:

450 г сварена тиква

1 1/2 ч сгъстено мляко

2 яйца

1/2 ч гранулирана захар

1/2 ч кафява захар

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. джинджифил

1/4 ч.л. индийско орехче

1/8 ч.л. зърна карамфил

За топинга:

1/2 ч гранулирана захар

1/2 ч вода

2 с.л. масло или маргарин

1 ч орехи, нарязани

 

Загрейте фурната до 180С. Смесете тиквата, кондензираното мляко, яйца, захарта, кафявата захар, канелата, солта, джинджифила, карамфила и индийското орехче в голяма купа. Разбърква се добре. Изсипете върху неизпечения блат за пай. Печете на 180 градуса за 1 час и 10 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се напълно. Намаслете тава за печене. За топинга, смесете захарта и водата в малка тенджера. Гответе, като разбърквате на умерен огън, докато се разтопи. Увеличете огъня. Оставете да заври. Оставя се да ври 7-8 минути или докато сместа стане светло златисто кафява, като се разбърква често. Добавете маслото и ядките. Разбъркайте за кратко. Бързо разпределете на тънък слой върху тава за печене. Охлажда се напълно. Натрошете на парчета. Поръсете около ръба на пая.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта