Кифлички с шоколадов пълнеж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1/2 ч кафява захар
2 1/ 2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/4 ч масло, сладко, охладено
3/4 ч фъстъчено масло
1/4 ч мляко
2 яйца
2 ч.л. екстракт ванилия
1/2 ч фъстъци, безсолни; нарязани
40 г горчив шоколад
Загрейте фурната до 190 градуса. В голяма купа, смесете брашното, кафявата захар, бакпулвера и солта. Нарежете маслото на малки кубчета и ги разпределете над брашнената смес. Нарежете докато сместа заприлича на едри трохи. В малка купа, смесете фъстъченото масло, млякото, яйцата и ванилията. Добавете сместа с фъстъчено масло към сместа с брашно и омесете, докато се обединят. Добавете фъстъците. Разточете тестото до слой с дебелина 1 см върху дъска за рязане. С набрашнена формичка за бисквитки, нарежете кръгове от тестото. Съберете парчетата останало тесто и омесете отново. Повторете, докато се използва цялото тесто и имате 16 изрязани кръга. Поставете 8 от кръговете в ненамаслена тава. Покрийте всеки кръг с парче шоколад и един от оставащите кръгове от тестото. Натиснете краищата внимателно, за да се запечатат. Пече се за 17-19 минути, или докато леко покафенеят. Извадете тавата върху решетка да се охлади в продължение на 5 минути. С помощта на шпатула, прехвърлете кифличките върху решетка, за да се охладят. Сервирайте топли или напълно охладени и се съхраняват в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ