Регистрация

Кекс с ябълки и крема сирене

Автор:
светли
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

1/2 ч масло или маргарин, меко

1/4 ч.л. сол

1/4 ч мляко

226 г крема сирене, меко

1/2 ч захар

1 ч захар

2 с.л. брашно

2 яйца

1 ч.л. смляна канела

1 ч.л. бадемов екстракт

4 ч ябълки, обелени, почистени в сърцевината и нарязани на филийки

1 3/4 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 с.л. лимонов сок

 

Разбийте на крем маслото и сиренето в голяма купа. Постепенно добавете 1 чаена чаша захар, като разбивате на средна скорост с електрически миксер. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете екстракта. Смесете 1-3/4 чаши брашно, бакпулвера, содата и солта в средно голяма купа; добавете брашнената смес в маслената последователно с млякото, като се започва и завършва с брашнената смес. Разбърквайте добре след всяко добавяне. Изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Смесете 1/2 чаена чаша захар, 2 супени лъжици брашно и канелата в малка купа. Потопете ябълковите резени в лимонов сок. Смесете резенчетата ябълка и канелената смес, като разбърквате леко, така че да се покрият добре. Подредете върху тестото. Печете на 180 градуса за 50 - 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта