Кекс с ябълки и крема сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло или маргарин, меко
1/4 ч.л. сол
1/4 ч мляко
226 г крема сирене, меко
1/2 ч захар
1 ч захар
2 с.л. брашно
2 яйца
1 ч.л. смляна канела
1 ч.л. бадемов екстракт
4 ч ябълки, обелени, почистени в сърцевината и нарязани на филийки
1 3/4 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 с.л. лимонов сок
Разбийте на крем маслото и сиренето в голяма купа. Постепенно добавете 1 чаена чаша захар, като разбивате на средна скорост с електрически миксер. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете екстракта. Смесете 1-3/4 чаши брашно, бакпулвера, содата и солта в средно голяма купа; добавете брашнената смес в маслената последователно с млякото, като се започва и завършва с брашнената смес. Разбърквайте добре след всяко добавяне. Изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Смесете 1/2 чаена чаша захар, 2 супени лъжици брашно и канелата в малка купа. Потопете ябълковите резени в лимонов сок. Смесете резенчетата ябълка и канелената смес, като разбърквате леко, така че да се покрият добре. Подредете върху тестото. Печете на 180 градуса за 50 - 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ