Регистрация

Кекс с тиква

Автор:
radito
|
Дата:
02 May
|
Видяна:
927
Оцени рецептата

1 1/4 ч кафява захар

1 ч тиква, сварена, пюрирана

1 1/2 ч.л. микс подправки за тиквен пай - смес от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар

1/2 ч.л. кленов сироп

1 яйце, леко разбито

1/4 ч растително масло

1 с.л. растително масло

2 белтъка

2 3/4 ч брашно

1 1/4 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

1/2 ч овесени трици

1 1/3 ч обезмаслена мътеница

2 ч.л. ванилов екстракт

зеленчуков спрей за готвене

За глазурата:

1/2 ч пудра захар; пресята

2 ч.л. обезмаслено мляко

1/2 ч.л. подправка за тиквен пай

 

Смесете 1/4 чаша кафява захар и следващите 4 съставки в малка купа; разбъркайте добре и оставете настрана. Комбинирайте оставащата чаша кафява захар и маслото в голяма купа, като разбивате хубаво на средна скорост с електрически миксер. Добавете белтъците; разбийте добре. Смесете брашното и следващите 3 съставки; добавете ги при сместа с кафявата захар като редувате с мътеницата, като се започва и завършва с брашнената смес. Разбивайте след всяко добавяне. Прибавете ванилията. Заделете 2 чаши тесто и оставете настрана. Изсипете останалото тесто във формичка за кекс, напръскана със спрей за готвене. Разпределете тиквата равномерно в средата на тестото, така че да се образува пръстен. Изсипете заделеното тестото върху тиквата. Печете на 180С в продължение на 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се в съда за 10 минути; извадете. Охладете върху решетка. Комбинирайте пудрата захар и млякото, смесете добре и добавете подправката. Намажете охладения кекс с тази глазура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта