Кекс с тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч кафява захар
1 ч тиква, сварена, пюрирана
1 1/2 ч.л. микс подправки за тиквен пай - смес от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар
1/2 ч.л. кленов сироп
1 яйце, леко разбито
1/4 ч растително масло
1 с.л. растително масло
2 белтъка
2 3/4 ч брашно
1 1/4 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. сол
1/2 ч овесени трици
1 1/3 ч обезмаслена мътеница
2 ч.л. ванилов екстракт
зеленчуков спрей за готвене
За глазурата:
1/2 ч пудра захар; пресята
2 ч.л. обезмаслено мляко
1/2 ч.л. подправка за тиквен пай
Смесете 1/4 чаша кафява захар и следващите 4 съставки в малка купа; разбъркайте добре и оставете настрана. Комбинирайте оставащата чаша кафява захар и маслото в голяма купа, като разбивате хубаво на средна скорост с електрически миксер. Добавете белтъците; разбийте добре. Смесете брашното и следващите 3 съставки; добавете ги при сместа с кафявата захар като редувате с мътеницата, като се започва и завършва с брашнената смес. Разбивайте след всяко добавяне. Прибавете ванилията. Заделете 2 чаши тесто и оставете настрана. Изсипете останалото тесто във формичка за кекс, напръскана със спрей за готвене. Разпределете тиквата равномерно в средата на тестото, така че да се образува пръстен. Изсипете заделеното тестото върху тиквата. Печете на 180С в продължение на 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се в съда за 10 минути; извадете. Охладете върху решетка. Комбинирайте пудрата захар и млякото, смесете добре и добавете подправката. Намажете охладения кекс с тази глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ