Регистрация

Кекс с маково семе и канела

Автор:
марина цекова
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
299
Оцени рецептата

2 чаши захар

1 супена лъжица канела

2 1/2 чаши брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

1 чаена лъжичка сода за хляб

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаша безсолно масло – на стайна температура

2 супени лъжици екстракт от ванилия

4 големи яйца - разделени

1 чаша мътеница

6 супени лъжици маково семе

 

Загрейте фурната до 180. Щедро намажете с масло формичка за кекс. Смесете 1/2 чаена чаша захар и канелата в малка купа. Пресейте брашното, бакпулвера, содата и солта в средно голяма купа. С електрически миксер, разбийте маслото и ванилията в голяма купа до пухкав крем. Постепенно добавете 1 чаша захар, разбийте, докато сместа е гладка. Прибавете жълтъците един по един. Като редувате, добавете брашнената смес и мътеницата, всяко на три пъти. Прибавете мака.

В средно голяма купа, разбийте белтъците на пяна. Постепенно добавете 1/2 чаша захар, разбийте. Прибавете белтъците към тестото на два пъти. Изсипете половината тесто в подготвения съд. Поръсете с половината канелена захар. Покрийте с останалото тесто. Поръсете с канелена захар.

Печете кекса, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста, около 50 минути. Охладете върху решетка за 10 минути. Обърнете и извадете от съда и охладете напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта