Регистрация

Кейк с ябълки и бадеми

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
04 May
|
Видяна:
529
Оцени рецептата

2 пакета активна суха мая

1/4 ч хладко мляко

1/4 ч захар

2 1/2 ч брашно

4 с.л. масло или маргарин, разтопено

1 яйце

1 ч.л. настъргана лимонова кора

За топинга:

900 г ябълки, обелени, почистени и нарязани на тънки филийки

2 1/2 ч брашно

1 ч захар

1 пакет ванилова захар

2 бучки несолено масло, разтопено и охладено

1 ч бланширани бадеми

 

Разтворете маята в млякото. Добавете захарта и разбъркайте добре. Изсипете брашното в купа. Направете кладенче в центъра. Прибавете маята и разбърквайте внимателно. Оставете да престои 15 минути. Разбийте с маслото, яйцата и лимоновата кора много добре. Покрийте тестото и оставете да престои за около 15 минути. Разточете го, така че да пасне на дъното на намаслена правоъгълна тавичка. Поставете тестото в тавата. Подредете ябълките равномерно в редици отгоре. Смесете брашното, захарта, ванилията, захарта и разтопеното масло. Поръсете сместа върху ябълките. Покрийте с бадеми. Пече се на 180 градуса в продължение на 25 - 35 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта