Регистрация

Кейк с мътеница и круши

Автор:
Надежда
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
181
Оцени рецептата

2 консерви (450 г) круши, половинки, в лек сироп, отцедени

2 с.л. масло

2 с.л. растително масло, за предпочитане рапично олио

3 1/2 ч пресято брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 3/4 ч захар

1 ч мътеница

1 с.л. чист екстракт от ванилия

1 с.л. настъргана лимонова кора

2 големи яйца, разделени

2 белтъка

 

В кухненски робот или пасатор, пюрирайте крушите. Прехвърлят се в средна тенджера и се вари на средно-слаб огън, като се разбърква почти непрекъснато, докато се редуцира до 1 чаша, 10 до 15 минути. Прехвърля се в голяма купа и се оставя да се охлади напълно. Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете с масло тавичка. Поръсете с брашно и изтръскайте излишното. В малка тенджера се разтапя маслото на средна температура. Готви се, като се разбърква за около 60 секунди. Изсипва се в малка купа, прибавете олиото и оставете настрана. Пресейте брашното, солта, бакпулвера и содата за хляб в средно голяма купа и оставете настрана. Добавете 1 1/2 чаши захар, млякото, ванилията, настърганата кора от лимон, жълтъците и маслената смес в заделеното пюре от круша и разбийте до гладкост. В чиста купа и с чисти бъркалки, разбийте 4 белтъка на сняг. Без да спирате да разбивате, бавно добавете останалата 1/4 чаша захар и разбийте на сняг. С гумена шпатула, прибавете сухите съставки в сместа с пюре от круша и белтъците, като редувате три добавки от сухите съставки и две допълнения от разбитите белите. Изсипете тестото в подготвената тава. Пече се в продължение на 40 до 45 минути, или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да изстине в тавата за 5 минути, след това прехвърлете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта