Регистрация

Кейк Елизабет

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
219
Оцени рецептата

За тестото:

1 ч фурми

1 яйце, разбито

1 ч вряща вода

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч маргарин

1 ч.л. бакпулвер

1 ч захар

1/2 ч.л. сол

За заливката:

6 с.л. кафява захар

1 ч кокос

3 с.л. масло

Щипка сол

4 с.л. кондензирано мляко

 

Кипнете стафидите, водата и ванилията. Разбийте на крем маргарина, захарта и яйцата. Сложете сместа със сухите съставки при кремообразната смес. Добавете сместа със стафидите. Изсипва се в намазана с масло тавичка и се пече на 160ºС за 35 минути. Докато тортата се пече, смесете всички съставки за заливката в малка тенджера и оставете да ври в продължение на 3 минути. Когато сладкишът е изпечен, извадете от фурната и намажете със заливката. Сложете под грила да се изпече до кафяво, като внимавате да не изгори.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта