Регистрация

Каша от пилешки гърди с гъби

Автор:
петя добрева
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
1017
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г пилешко филе

сол и пипер на вкус

80 г масло

2 скилидки чесън

2 с.л. олио

500 г гъби печурки

3 с.л. с връх брашно

остатъци от зеленчуци, зърна бахар и пипер за бульона

копър за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

Почистете гърдите и ги пуснете да се сварят в кипяща вода, като добавите обелки от лук, моркови, целина или друго, каквото ви се намира. Може и да не слагате нищо. Пуснете в бульона зърна бахар, пипер и дафинов лист по желание. Варете докато месото се сготви хубаво. Охладете и накъсайте на влакна, а бульона прецедете и си заделете за по-нататъшното готвене.

Почистете гъбите и ги нарежете на парченца. Запържете докато водата им се изпари в сгорещени 2 с.л. олио с 10-тина грама масло (приблизително). Останалото масло сложете в тенджера, разтопете и запържете в него брашното. После на тънка струйка при непрестанно бъркане налейте бульон. Когато се получи гладък сос, изсипете в него гъбите и месото. Гответе на тих огън 10-тина минути. Посолете.

Поднесете с ястието с поръска от наситнени листа копър по желание.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта