Регистрация

Картофи с пуешко или пилешко

Автор:
george
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
709
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 с.л. масло или пилешка мас, разтопено

1 глава лук, нарязан на тънки филийки

1/2 ч целина, нарязана на кубчета

2 ч пуешко, сварено и нарязано

За соса:

2 с.л. масло или пуешка мас, разтопено

3 с.л. брашно

2 1/2 ч вода

1/2 ч.л. сушена чубрица

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч сметана

За бисквитите:

2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

3/4 ч сметана

2 яйца, разбити

 

Начин на приготвяне:

В тиган за пържене, загрейте 2-3 супени лъжици масло или пилешка мазнина. Добавете тънко нарязания лук и нарязаната на кубчета целина. Загрейте за 5-8 минути на слаб огън, като се разбърква често. Добавете 2-3 ч сварено пуешко. Гответе за около 5 минути на слаб огън.

За соса: Запържете пилешката мазнина или използвайте масло и брашно, преди да добавите вода. Добавете чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Когато сосът е гладък и кремообразен, добавете 1/4 чаша сметана и целия останал сос. Залейте пуешкото. Оставете да къкри 15 минути, след което поднесете с топли бисквити и мариновано цвекло.

За бисквитите: Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Смесете сметаната с 2 разбити яйца. Добавете ги към брашното и разбъркайте достатъчно, само колкото да се овлажнят; тестото трябва да е доста меко и да остане на бучки. Не бъркайте прекалено. Капнете по супени лъжици от тестото върху намаслена тавичка. Пече се в продължение на 16 минути на 200С.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта