Регистрация

Карамелена бадемова камбанка

Автор:
Savatova
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
417
Оцени рецептата

1 ч бланширани бадеми, препечени и смлени

1 1/3 ч захар

2/3 ч кафява захар

1/3 ч мед

1/3 ч студена вода

6 с.л. масло

1 лимон, нарязан на половинки

 

Загрейте фурната до 150ºС.

Намажете с масло подходяща купа, с обем 10 чаши и диаметър 23 см.

Намажете с масло тавичка за печене.

В 3-литрова тенджера, смесете захарта, кафявата захар, меда и водата. Гответе, като се разбърква с дървена лъжица, докато захарта се разтвори. Гответе, непокрито и без да се разбърква, докато няколко капки сироп в студена вода образуват твърди, крехки нишки. Отстранете от огъня; добавете маслото и смлените бадеми. Изсипете сместа в подготвената тава. С помощта на 2те половинки лимон и като работите бързо, изгладете и бутнете от центъра към ръба на тавата, докато тестото е с дебелина 0,3 см. Повдигнете от съда, преди да е напълно охладено и втвърдено и поставете по вътрешността на подготвената купа. Охлажда се напълно - около 2 часа. Извадете от купата точно преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта