Карамелен сладкиш с праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За топинга:
1/2 ч захар
3 с.л. вода
1 ч бадеми, препечени, нарязани
1/2 ч брашно
5 с.л. безсолно масло, студено, нарязано на малки парчета
За прасковите:
1/2 ч захар
3 с.л. вода
6 големи праскови
2 с.л. царевично нишесте
Ванилов сладолед
Намажете с масло тавичка за печене. Смесете захарта и водата в малка тенджера на слаб огън, докато захарта се разтвори. Увеличете топлината и се вари без разбъркване, докато захарта стане с дълбок златисто-кафяв цвят, като разклащате съда от време на време. Добавете бадемите. Веднага излейте сместа в подготвената тава. Охлажда се напълно. Нарежете на парчета от по 5 см. Смелете фино в блендер. Смесете 1/2 чаша от сместа с брашното в блендера. Добавете маслото и разбийте до получаването на ронливо тесто. Заделете. За прасковите: Смесете захарта и водата в малка тенджера на слаб огън, докато захарта се разтвори. Увеличете топлината и се вари без разбъркване, докато захарта стане с дълбок златисто-кафяв цвят, като разклащате съда от време на време. Веднага изсипете карамела в кръгла тавичка с високи стени. Внимателно наклонете съда, така че да покриете равномерно дъното и стените с карамел. Оставете да се втвърди. Загрейте фурната до 190ºС. Бланширайте прасковите в кипяща вода за 30 секунди. Прехвърлят се в купа със студена вода с помощта на решетъчна лъжица. Отцедете. Обелете ги. Разполовете и отстранете костилката. Нарежете всяка на 4 парчета. Прехвърлят се в купа. Поръсете царевичното нишесте над прасковите; разбъркайте леко. Подредете прасковите върху карамела. Поръсете с топинга. Печете до покафеняване, около 40 мин. Охладете леко. Изсипете в купички. Покрийте със сладолед и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ