Регистрация

Карамелен пай с целувчен крем

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
1255
Оцени рецептата

1 блат за пай

За пълнежа:

3/4 ч кафява захар

1/4 ч гранулирана захар

1/3 ч царевично нишесте

1/2 ч.л. сол

2 1/2 ч мляко

3 жълтъка, леко разбити

2 с.л. масло или маргарин

1 ч.л. ванилов екстракт

За целувчения крем:

3 белтъка, със стайна температура

1/4 ч.л. винен камък

6 с.л. захар

 

1. Пригответе блата и оставете да се охлади.

2. На плънката: В тенджера, смесете кафявата захар, 1/4 ч захар на пясък, царевичното нишесте и солта, разбъркайте добре.

3. Постепенно се разбърква с млякото до гладкост.

4. Оставете да заври на умерен огън, като се разбърква от време на време; варете 1 мин. Отстранете от огъня.

5. Разбъркайте половината от горещата смес с жълтъците и смесете добре; изсипете обратно в тенджерата.

6. Оставете отново да заври, като се разбърква от време на време; варете 1 мин . Свалете от огъня.

7. При разбъркване се добавят маслото и ванилията; сместа се изсипва веднага в блата за пай.

8. Загрейте фурната до 200ºС.

9. На целувчения крем: Разбийте белтъците с винения камък, докато започнат да се образуват меки върхове.

10. Постепенно добавете захарта, по 2 с.л. наведнъж, като разбивате добре след всяко добавяне. Продължете да разбивате до сняг.

11. Намажете пая равномерно с белтъците.

12. Пече се в продължение на 7 - 10 минути или докато кремът е златисто кафяв.

13. Охладете за 1 час преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта