Регистрация

Карамелен пай

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
717
Оцени рецептата

1/2 ч масло или маргарин

1 ч кафява захар

3 с.л. брашно

2 жълтъка

1 ч мляко

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. ванилия

 

В железен тиган, разтопете маслото и кафявата захар на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Добавете брашното. Разбийте жълтъците и млякото заедно и ги добавете в тигана. Разбъркайте добре, добавете солта и ванилията. Разбърква се, докато сместа се сгъсти. Охлажда се. Изсипете в готов и изпечен блат за пай. Разбийте белтъците със захар на сняг. Печете на 200С до златисто.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта