Регистрация

Карамелен пай

Автор:
петя добрева
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
489
Оцени рецептата

Блат за пай по избор

1 пакетче неовкусен желатин

1/4 ч студена вода

1 ч мляко

400 г карамелени бонбони

1 1/2 ч сметана

За заливката:

2 с.л. захар

1/4 ч филирани бадеми

 

Загрейте фурната до 220ºС. Пригответе блата според указанията на опаковката и охладете напълно. В малка купа, разтворете желатина във вода, оставете настрана. В средно тежка тенджера, комбинирайте млякото и карамела; варете на слаб огън, докато карамелът се разтопи и сместа стане гладка, като се разбърква често. Добавете желатина и разбъркайте, докато се разтвори много добре. Оставете в хладилника за около 1 час, докато сместа леко се сгъсти, но разбърквайте от време на време, за да не се втвърди. Прибавете бита сметана в карамелената смес. Изсипва се в охладения изпечен блат и се разпределя равномерно. Оставете в хладилника за 2 часа или докато се втвърди. В малък тиган, смесете захарта и бадемите и варете на слаб огън, докато захарта се разтопи и бадемите са златисто кафяви, като се разбърква непрекъснато. Веднага се разстилат върху фолио или намазана тавичка; охлаждат се и се натрошават. Точно преди сервиране, гарнирайте пая с карамелизирани бадеми.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта