Карамелен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Блат за пай по избор
1 пакетче неовкусен желатин
1/4 ч студена вода
1 ч мляко
400 г карамелени бонбони
1 1/2 ч сметана
За заливката:
2 с.л. захар
1/4 ч филирани бадеми
Загрейте фурната до 220ºС. Пригответе блата според указанията на опаковката и охладете напълно. В малка купа, разтворете желатина във вода, оставете настрана. В средно тежка тенджера, комбинирайте млякото и карамела; варете на слаб огън, докато карамелът се разтопи и сместа стане гладка, като се разбърква често. Добавете желатина и разбъркайте, докато се разтвори много добре. Оставете в хладилника за около 1 час, докато сместа леко се сгъсти, но разбърквайте от време на време, за да не се втвърди. Прибавете бита сметана в карамелената смес. Изсипва се в охладения изпечен блат и се разпределя равномерно. Оставете в хладилника за 2 часа или докато се втвърди. В малък тиган, смесете захарта и бадемите и варете на слаб огън, докато захарта се разтопи и бадемите са златисто кафяви, като се разбърква непрекъснато. Веднага се разстилат върху фолио или намазана тавичка; охлаждат се и се натрошават. Точно преди сервиране, гарнирайте пая с карамелизирани бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ