Регистрация

Карамелен кейк

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
661
Оцени рецептата

1 1/4 ч мляко

1 ч кафява захар

1/4 ч масло или маргарин

1/4 ч мляко, студено

3 ч брашно

3 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч мазнина

3/4 ч захар

1 ч.л. ванилия

3 яйца

За глазурата:

1 ч кафява захар

1/4 ч масло или маргарин

1/4 ч.л. сол

1/3 ч мляко

1 1/2 ч пудра захар

 

Кипнете млякото. Смесете кафявата захар, маргарина и студеното мляко в тенджера. Гответе на умерен огън при непрекъснато разбъркване, докато малко сироп, капнат в студена вода, се форми на твърда топка. Отстранете от огъня веднага и бавно добавете горещо мляко; разбъркайте до получаването на гладък сос. Охладете. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Смесете хубаво мазнината, захарта и ванилията. Разбийте с яйцата, едно по едно, след това разбийте 1 минута. Добавете охладения сироп, като редувате със сухите съставки и като започнете и завършите със сухи съставки. Смесват се добре след всяко добавяне с миксер на ниска скорост. Изсипва се в две добре намазани и леко набрашнени кръгли или квадратни тави. Пече се на 190С за 25-30 минути.

За глазурата: Смесете кафявата захар, маслото или маргарин и солта в тенджера. Изчакайте да заври. Добавете млякото постепенно и варете на слаб огън за 3 мин. Охлажда се. Добавете пудрата захар; разбъркайте до получаване на гладка и кремообразна смес.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта