Карамелен кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч мляко
1 ч кафява захар
1/4 ч масло или маргарин
1/4 ч мляко, студено
3 ч брашно
3 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч мазнина
3/4 ч захар
1 ч.л. ванилия
3 яйца
За глазурата:
1 ч кафява захар
1/4 ч масло или маргарин
1/4 ч.л. сол
1/3 ч мляко
1 1/2 ч пудра захар
Кипнете млякото. Смесете кафявата захар, маргарина и студеното мляко в тенджера. Гответе на умерен огън при непрекъснато разбъркване, докато малко сироп, капнат в студена вода, се форми на твърда топка. Отстранете от огъня веднага и бавно добавете горещо мляко; разбъркайте до получаването на гладък сос. Охладете. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Смесете хубаво мазнината, захарта и ванилията. Разбийте с яйцата, едно по едно, след това разбийте 1 минута. Добавете охладения сироп, като редувате със сухите съставки и като започнете и завършите със сухи съставки. Смесват се добре след всяко добавяне с миксер на ниска скорост. Изсипва се в две добре намазани и леко набрашнени кръгли или квадратни тави. Пече се на 190С за 25-30 минути.
За глазурата: Смесете кафявата захар, маслото или маргарин и солта в тенджера. Изчакайте да заври. Добавете млякото постепенно и варете на слаб огън за 3 мин. Охлажда се. Добавете пудрата захар; разбъркайте до получаване на гладка и кремообразна смес.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ