Канелени кифлички с глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
3/4 ч топла вода
2 пакета суха мая
1 2/3 ч топло мляко
1/4 ч зеленчукова мазнина
1 с.л. сол
6 1/2 ч брашно
1/4 ч масло, със стайна температура
3/4 ч кафява захар
3/4 ч нарязани орехи
1/3 ч стафиди
1 1/2 ч.л. канела
За глазурата:
2 ч пудра захар
1/4 ч прясно изцеден портокалов сок
1/4 ч масло, със стайна температура
1/2 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. бадемов екстракт
Намажете голяма купа с олио. Налейте топла вода в друга голяма купа. Добавете маята и се разбърква, за да се разтвори. Смесете с млякото, мазнината, захарта и солта. Добавят се 3 чаши брашно и се разбива до гладкост. Добавя достатъчно количество от останалото брашно до образуването на меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 5 минути. Прехвърлете в намазаната с олио купа и обърнете, докато се покрие от всички страни. Покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си, около 1 час. Намажете с масло 2 тавички за печене. Натиснете тестото надолу. Обърнете върху леко набрашнена повърхност и разточете на правоъгълник. Намажете с масло. Поръсете равномерно с кафявата захар, ядките, стафидите и канелата. Като започнете от дългата страна, навийте тестото на руло. Нарежете на филийки от по 2,5 см. Подредете ги в подготвените тави. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 40 мин. Загрейте фурната до 180С и се пече до златисто, около 25 до 30 минути. През това време пригответе глазурата. Комбинирайте всички съставки в малка купа и ритъм, докато сместа е гладка, като се използва достатъчно портокалов сок, така че да се получи желаната консистенция. Поръсете или намажете кифличките докато са горещи. Сервира се топло или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ