Регистрация

Канелени кифлички

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
478
Оцени рецептата

За тестото:

1 пакет мая

2 1/2 ч брашно

1 ч пшенично брашно

3 с.л. захар

2 яйца

1/4 ч разтопено масло

1/2 ч топла вода

2/3 ч топло мляко

За пълнежа:

1/2 ч разтопено масло

1/2 ч захар на пясък

1/2 ч кафява захар

1 ч счукани орехи

1/2 ч стафиди ( накиснати във вода и отцедени )

2 ч пудра захар

2 с.л. царевичен сироп

Сокът на 1 портокал или лимон

 

Добавете съставките за тестото в посочения ред в машината за хляб. Изберете "бял хляб" и натиснете Start. Когато машината се изключи, извадете тестото върху набрашнена дъска и се разточва на голяма тънък правоъгълник. Намажете тестото с разтопено масло. Смесете съставките за пълнежа и поръсете тестото с тази смес. Навийте на руло, като се започне с дългата страна. Залепете ръбовете, нарежете на 10-20 кръга. Поставете с отрязаната страна надолу в стъклена правоъгълна тавичка, в която има още разтопено масло и кафява захар на вкус. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си, около 45-60 минути. Печете на 180 градуса за 20 до 25 мин. Намажете с разтопено масло. Поръсете с глазурата.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта