Регистрация

Какаови сладки

Автор:
george
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
172
Оцени рецептата

1 3/4 ч захар

3/4 ч безсолно масло, меко

3 яйца

4 блокчета неподсладен шоколад; разтопен и охладен

2 ч.л. ванилия

1/2 ч неподсладен какао на прах

3/4 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч млечен шоколад, натрошен

1 ч нарязани орехи

12 бонбона маршмелоу

 

Сложете решетката в центъра на фурната и загрейте до 180ºС. Намажете хубаво с мазнина тавичка с размери 23 x 33 сантиметра и набрашнете, като изтръскате излишното брашно. С миксер разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцата и разбийте за около 2 минути. Прибавете шоколада и ванилията. Добавете какаото, брашното и солта. Бавно прибавете в тестото, докато се смесят. Прибавете натрошения шоколад и орехите. Подредете бонбоните отстрани в подготвената тава, като оставите 4 см граница около вътрешния ръб на тавата и ги разположите на равни разстояния едно от друго. Изсипете тестото върху бонбоните, така че да ги скрие, колкото е възможно. Равномерно напълнете центъра на тавата с останалото тесто, без да добавяте тесто в пространството между бонбоните и страните на тавата (тестото ще се разпространи по време на печене). Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра излиза влажна от разтопения шоколад (не от тестото), 25 до 35 минути. Оставете да изстине напълно върху решетка. Нарежете на 12 квадрата. Сложете в хладилника да се охлади. С широка шпатула внимателно прехвърлете сладкишите в чиния за сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта