Регистрация

Какаов пай

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
626
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, неизпечен

2 яйца

1 ч захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч полу-сладък шоколад, натрошен

1/2 ч чипс от фъстъчено масло

1/2 ч масло, разтопено

1/2 ч брашно

1/3 ч какао

1/2 ч орехи, нарязани

Ванилов сладолед

Шоколадов топинг

1/4 ч.л. сол

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Набодете хубаво дъното и стените на пая  с вилица. Изпечете за 10 мин. и извадете от фурната. Междувременно, в голяма купа разбийте яйцата, добавете захарта и маслото. Разбъркайте заедно брашното, какаото и солта; добавете ги към сместа с масло. Добавете ванилията, шоколада, чипса от фъстъчено масло и ядките. Изсипете в блата и върнете във фурната. Пече се около 25 - 30 минути или докато почти стегне.  Поднесете със сладолед и поръсено с топинг.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта