Как да оползотворим пресните череши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
С идването на сезона на черешите, ето някои идеи как да ги използвате:
* Черешово бренди: Поставете чисти, сухи, твърди череши в стерилизирани буркани. Добавете малко захар и се покриват с ракия или водка. Затворете бурканите и се съхраняват на хладно и тъмно. Обръщайте бурканите всеки ден, докато захарта се разтвори.
* Черешов сладкиш: Загрейте фурна до 200 градуса. Пригответе тесто за пай. Махнете костилките и дръжките на около 4 чаши череши. Сложете в купа и смесете с 1 1/2 чаши брашно, 1 чаена лъжичка лимонов сок и 1/2 чаша захар. Сложете черешите в тавичка, покрийте с тестото и се пече за около 20 минути, или докато кората е леко златиста и сокът кипи около ръбовете. Оставете да престои 10 минути преди сервиране.
* Черешов сос: Махнете костилките и дръжките на около 2 чаши череши. Сложете ги в тенджера с 1/2 чаша захар и 1/4 чаша вода. Оставете да заври на умерен огън и варете, непокрити, за около 15 минути или докато сосът се сгъсти. Ако е необходимо, се прецежда. Сервирайте топло или студено върху сладолед или торта.
* Черешов шоколадов кейк: Намажете готов блат за торта с шоколадова глазура. Покрийте равномерно с много сладки нарязани череши. Добавете втория блат и отново намажете с глазура. Охладете в хладилника. Покрийте с цели череши с дръжките.
* Черешов хлебен пай: Махнете костилките на около 20 череши. Сложете ги в тенджера и се добавят около 3/4 чаша вода и 1/4 чаша захар. Оставете да заври на средно висока температура. Намалете котлона и оставете да къкри за 10 - 15 минути или докато се получи сироп и черешите са меки, но все още не са се разпаднали.
Потопете дебели филийки хляб в разбито яйце. Разтопете парче масло в тиган. Запържете хляба до златисто. Сервирайте с черешите и сока им.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ