Регистрация

Кайсиево-ананасов пай

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

1 ч оризова зърнена закуска - натрошена

3 с.л. маргарин

1 с.л. захар

1 консерва кайсиеви половини

1 консерва натрошен ананас

1/4 ч захар

3 с.л. тапиока

1/2 ч.л. смляна канела

1 ч от сока от кайсии и ананас

2 ч.л. лимонов сок

 

За да приготвите блата: Загрейте фурната до 190 градуса. Смесете закуската, маргарина и 1 с.л. захар много добре. Заделете 1/4 чаша от сместа за поръсване. Притиснете останалата смес по дъното и стените на тавичка за пай. Изпечете до втвърдяване, около 8 мин. и охладете. За да направите пълнежа: Отцедете кайсиите и ананаса и заделете 1 чаша от сока. Нарежете кайсиите наедро. Смесете захарта, тапиоката и канелата в тенджерка и добавете плодовия сок. Оставете да престои 5 мин. и кипнете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Добавете кайсиите, ананаса и лимоновия сок и разбъркайте добре. Изсипете в блата. Поръсете със заделените трохи. Охладете, докато се стегне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта