Регистрация

Кайсиев пай

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
245
Оцени рецептата

2 чаши сушени кайсии

3/4 чаша захар

2 яйца

2 супени лъжици сметана

1/4 чаша масло

Готов блат за пай

 

Измийте кайсиите. Покрийте с вода. Оставете да къкри 40 минути или докато омекнат и водата се изпари. Разбийте до гладкост. Охладете. Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете добре разбитите жълтъци, сметаната и кайсиите. Прибавете разбитите на сняг белтъци. Изсипва се в готов блат за пай. Пече се в умерена фурна (200 С), докато стегне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта