Регистрация

Кадаиф

Автор:
alexander
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
622
Оцени рецептата

500 г кадаиф

1 ч масло, разтопено

За плънката с ядки:

1 ч едро смлени орехи

1 ч едро смлени бадеми

1/2 ч пудра захар

1 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смлян карамфил

1 белтък, леко разбит

1 ч.л. бренди

На сиропа:

2 ч захар

1 1/2 ч вода

1 ч.л. лимонов сок

1 тънък резен лимонова кора

4 цели зърна карамфил

1 пръчка канела

1 с.л. мед

 

Вземете една осма от кадаифа и оформете на правоъгълник с размери 18 х 25 см. С помощта на сладкарска четка, намажете с малко масло. Смесете съставките за пълнежа и разпределете около 2 супени лъжици от пълнежа по протежение на единия тесен ръб. Навийте на плътно руло. Повторете с останалите продукти. Сложете рулата плътно едно до друго в тавичка. Намажете с останалото масло. Пече се в умерена фурна за 50-55 минути до златисто кафяво. Междувременно, разтворете захарта във водата на умерен огън и добавете лимоновия сок и кората, карамфила и канелата. Оставете да заври и оставете да къкри за 10 минути. Добавете меда, прецедете и охладете. Изсипете охладения сироп върху горещия кадаиф и поставете сгъната кърпа отгоре. Оставя се да се охлади. Нарежете всяко руло на 5 парчета диагонално.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта