Захаросани портокалови корички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 средно големи портокала
1 3/4 ч захар
1/2 ч светъл царевичен сироп
1 1/2 ч вода
85 г портокалов желатин
Нарежете портокалите на половинки по дължина и извадете плода. Кората се нарязва на ивици. Сварете корите в 8 ч вряща вода за 15 минути. Отцедете и повторете. В същия съд, сварете захарта, сиропа и 1 1/2 ч вода на силен огън, докато захарта се разтвори. Добавете желатина и корите и оставете да къкри за 20 минути. Отстранете от огъня. Поръсете 1 ч гранулирана захар върху лист восъчна хартия. Леко оваляйте корите в захарта, по няколко наведнъж, докато кората се покрие равномерно. Добавете захар, ако е необходимо. Поставят се на един слой да изсъхнат за през нощта. Съхраняват се в херметически затворени контейнери. Ще се запазят за неопределено време, ако се съхраняват на сухо място.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ