Захарни скалички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 3/4 ч брашно
1 1/4 ч самонабухващо брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. винен камък
1/8 ч.л. сол
1 3/4 ч.л. индийско орехче, настъргано
340 г масло, меко
2/3 ч пудра захар
ледена вода
захар на пясък
Пресейте заедно брашното, бакпулвера, винения камък и индийското орехче. Разбийте на крем маслото с миксер в голяма купа. Добавете пудрата захар и разбийте за 1-2 минути на умерена скорост. Смесете с брашнената смес на ниска скорост. Тестото трябва да е много лепкаво. Поставете тестото върху голям лист восъчна хартия, поставете друг лист отгоре и разточете тестото до около 0,5 см дебелина. Прехвърлете внимателно листа тесто върху тава и се съхранява в хладилник за около 4 часа или през нощта, докато тестото е много твърдо. Загрейте фурната до 180 градуса.
Сложете восъчна хартия в голяма тава. Отстранете хартията от тестото точно преди рязане. Изрежете бисквитки с желаните форми. Леко намажете бисквитките отгоре със студена вода и поръсете със захар на пясък. Повторете с изрезките тесто, като ги разточите отново. Пече се около 17 - 20 минути или докато почти стегне. Прехвърлете върху решетка след 1 мин. Охлажда се напълно. Съхранява се в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ