Захарни змийчета със сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
8 с.л. безсолно масло - на стайна температура
3 с.л. мед
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. растително масло
1/2 ч шоколадов чипс
За соса:
1/2 ч мед
2 с.л. захар
2 с.л. канела
Загрейте фурната до 150 градуса. В средно голяма купа, намачкайте на каша маслото и меда с вилица, докато са добре смесени. Постепенно се прибавят екстрактът от ванилия, брашното и солта. Сместа трябва да е с консистенцията на тесто. Увийте тестото в найлон и се съхранява в хладилника за 1 час. Намажете тавичка с растително масло. След един час извадете тестото от хладилника и го разделете на парчета с големината на топки за голф. Ако е необходимо, потопете ръцете си в брашно. Разточете топките в змиевидна форма с дължината и дебелината на кутрето. Разделете всяка на четири по-малки парчета по дължина и оформете всяко парче на змия. Сложете змиите на 2,5 см една от друга в тавичката. Печете 20 - 25 минути или докато започнат да стават светло кафяви. Извадете внимателно тавичката от фурната и веднага извадете змиите в поднос. Оставят се да се охладят и направете по две очи от парченца шоколад върху главата на всяка змия. Заделете, докато напълно се охладят. За да направите соса, смесете меда, захарта и канелата в малка купа. Поръсете охладените змии и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ