Регистрация

Захарни змийчета със сос

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
247
Оцени рецептата

За тестото:

8 с.л. безсолно масло - на стайна температура

3 с.л. мед

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. растително масло

1/2 ч шоколадов чипс

За соса:

1/2 ч мед

2 с.л. захар

2 с.л. канела

 

Загрейте фурната до 150 градуса. В средно голяма купа, намачкайте на каша маслото и меда с вилица, докато са добре смесени. Постепенно се прибавят екстрактът от ванилия, брашното и солта. Сместа трябва да е с консистенцията на тесто. Увийте тестото в найлон и се съхранява в хладилника за 1 час. Намажете тавичка с растително масло. След един час извадете тестото от хладилника и го разделете на парчета с големината на топки за голф. Ако е необходимо, потопете ръцете си в брашно. Разточете топките в змиевидна форма с дължината и дебелината на кутрето. Разделете всяка на четири по-малки парчета по дължина и оформете всяко парче на змия. Сложете змиите на 2,5 см една от друга в тавичката. Печете 20 - 25 минути или докато започнат да стават светло кафяви. Извадете внимателно тавичката от фурната и веднага извадете змиите в поднос. Оставят се да се охладят и направете по две очи от парченца шоколад върху главата на всяка змия. Заделете, докато напълно се охладят. За да направите соса, смесете меда, захарта и канелата в малка купа. Поръсете охладените змии и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта