Запържено пилешко с гъби и броколи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
450 г пилешки гърди, без кожа и кости
12 гъби
225 г пресни броколи
1/4 ч пилешки бульон
2 с.л. соев сос
2 с.л. шери
1 с.л. царевично нишесте
1 белтък
1/2 ч.л. сол
1/2 ч фъстъчено или слънчогледово олио
1/2 ч.л. царевично нишесте
170 г консервирани бамбукови кълнове
170 г кашу, едро натрошено
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки. Измийте и нарежете гъбите на филийки. Нарежете измитите броколи на хапки. Смесете пилешкия бульон, соевия сос, шерито и около 1 супена лъжица царевично нишесте. Смесете добре и оставете настрана. Смесете разбития яйчен белтък, солта, около 1/2 чаена лъжичка олио и около 2 чаени лъжички царевично нишесте. Добавете пилешките кубчета към сместа и се разбърква, докато пилето е добре покрито. В уок или дълбок чугунен тиган, сгорещете около 3 супени лъжици растително масло. Добавете пилешките парчета на малки партиди и се разбърква непрекъснато до златисто кафяво. Добавете още олио, ако е необходимо. Запържете гъбите в уока, като разбърквате. Запържете броколите в уока, като разбърквате. Смесете пилето, гъбите, броколите, бамбука и кашуто в тигана. Запържете, като разбърквате, докато всичко се сгорещи. Добавете соса с бульона и царевичното нишесте и се разбърква, докато се сгъсти. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ