Запържено пилешко с броколи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 мл олио
1,2 кг пилешки гърди, без кожа и кости
2 ч броколи, накъсани на цветчета
225 г пресни гъби, нарязани на филийки
4 стръка зелен лук, нарязани на 2 см парчета
3 с.л. соев сос
3 с.л. сухо шери
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
2 с.л. вода
1 с.л. сусамово олио
1. В голям тиган, сгорещете олиото на умерен огън. Добавете пилешките кубчета и се разбърква за 3 минути, докато пилето стане непрозрачно. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.
2. Добавете броколите и се разбърква в продължение на 2 мин. Добавете гъбите, лука, соевия сос, шерито и джинджифила. Запържете, като разбърквате за 2 минути. Добавете разтвореното царевично нишесте и заделеното пиле. Варете, непокрито, докато месото се сгорещи и сосът се сгъсти. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ