Задушенo пиле и шунка с броколи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,5 кг цяло пиле
2 стръка зелен лук, нарязан
2 филийки пресен джинджифил
2 с.л. шери
1 ч.л. сол
225 г шунка
1 с.л. фъстъчено олио
225 г пресни броколи
1 ч.л. рибен сос
За глазиране:
3/4 ч бульон
2 с.л. захар
Царевично нишесте, разтворено с малко вода на паста
1 с.л. зехтин
За мариноване: Комбинирайте нарязания лук, джинджифила, шерито и солта. Поставете пилето в чиния, втрийте отвътре и отвън с лучената смес и сложете лука и джинджифила вътре в пилето. Оставете пилето да се маринова за 1 час. Натрийте шунката със същата марината, заделете. За готвене: Задушете на пара пилето, с гърдите нагоре, за 25-30 минути. Същевременно, задушете на пара шунката за 20 минути. Отцедете пилето и се оставя да се охлади. Нарежете на хапки. Нарежете шунката също на хапки. Подредете в чиния за сервиране. Оставете място за зеленчуците. За зеленчуците: Измийте и отстранете твърдата кора на броколите. Нарежете на розички. Бланширайте подсолена вода за 20 сек. Загрейте фъстъченото олио в тиган, докато започне да пуши; запържете броколите до ярко зелен цвят, но все още да са хрупкави. Поръсете с рибен сос, разбъркайте за кратко, след това извадете в чинията с месото. За глазиране: Загрейте бульона и захарта в тенджера и се разбърква до кипване. Добавете пастата от царевично нишесте. Добавете зехтина. Залейте пилешкото. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ