Желиран пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/4 ч натрошени шоколадови бисквити, разделени
1/2 ч захар, разделена
1/2 ч масло или маргарин, разтопен
226 г крема сирене, меко
340 г бита сметана
2 ч вряща вода
1 пакет за 8 порции желиран крем портокал
1/2 ч студена вода
кубчета лед
Смесете 2 ч натрошени бисквити, 1/4 чаша захар и разтопения маргарин с вилица в квадратна тава, докато трохите са добре навлажнени. Натиснете здраво върху дъното на съда, за да се образува коричка. Оставете в хладилника. Добавете крема сиренето и останалата 1/4 чаша захар в купа с телена бъркалка, до гладкост. Внимателно добавете 1/2 ч от разбитата сметана. Разстелете равномерно върху блата. Смесете врящата вода с желето в купа за 2 минути или докато се разтвори. Смесете студената вода и кубчетата лед, така че да образуват 1 -1/2 чаши. Добавете в желатина и се разбърква, докато леко се сгъсти. Отстранете кубчетата лед. Намажете желатина върху слоя с крема сирене. Оставете в хладилника за 3 часа или докато стегне. Намажете останалата бита сметана над желатин точно преди сервиране; поръсете с останалата 1/4 чаша трохи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ