Регистрация

Еспресо чийзкейк

Автор:
dobrinska
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
281
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч лешници; нарязани / обелени / препечени

1/3 ч захар

3 с.л. безсолно масло, разтопено

1 с.л. какао на прах; неподсладено

1 ч прясно сварено еспресо

680 г крема сирене; на стайна температура

1 1/3 ч захар

1 1/2 с.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. сол

3 големи яйца на стайна температура

3 големи яйчни жълтъка; на стайна температура

1/3 ч равни количества сметана и мляко

1/4 ч пресен лимонов сок

1 с.л. кафеен ликьор

1 1/2 ч.л. лимонова кора, настъргана

1/2 ч.л. ванилов екстракт

 

Загрейте фурната до 160С. Увийте фолио около дъното и по стените на разглабяща се форма за торта. Смесете всички съставки в купа. Притиснете блата по дъното и стените на подготвения съд. Печете 10 минути и охладете.

Сварете кафето в малка тенджера, докато се редуцира до 1/4 чаша и се охлади напълно. С електрически миксер, разбийте сиренето, захарта, царевичното нишесте и солта в голяма купа, до гладкост. Разбийте яйцата и жълтъците, един по един, като спирате от време на време, за да остържете стените на купата. Смесете с еспресото, равните количества сметана и мляко, лимоновия сок, ликьора, лимоновата кора и ванилията. Изсипете в блата. Оставете да престои 15 минути на стайна температура. Загрейте фурната до 160С. Спукайте с клечка за зъби всички въздушни мехурчета, които се появят на повърхността на чийзкейка. Сложете чийзкейка в голяма тава за печене. Добавете достатъчно студена вода, така че чийзкейкът да се пече на водна баня. Пече се, докато стегне по краищата, но все още се движи малко в центъра при разклащане, около 1-1/2 часа. Извадете чийзкейка от водната баня. Изхвърлете фолиото. Прехвърлете върху решетка и се охлажда. Оставете в хладилника, докато се охлади добре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта