Единбургски бисквитки с лимонова извара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За бисквитките:
2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
6 с.л. масло
1/2 ч мътеница
1 голямо яйце
1/2 ч стафиди или касис
Мляко
Захар
За лимоновата извара:
4 големи яйца
Щипка сол
1 3/4 ч захар
1/4 ч масло
2 с.л. лимонова кора
1/2 ч пресен лимонов сок
Загрейте фурната до 220С. Пресейте сухите съставки. Нарежете маслото и го добавете. Добавете стафидите или касиса. Смесете мътеницата и яйцата. Добавете ги наведнъж към брашното. Смесва се с вилица само докато сместа се обедини. Оформете на топка и омесете върху набрашнена повърхност внимателно, до гладкост, не повече от пет завъртания на тестото. Разточете до слой с дебелина 1,3 см и нарежете с чаша с диаметър 5 см. Сложете в тавичка на разстояние 2,5 см една от друга. Намажете леко с мляко и поръсете със захар. Печете десет минути до златисто кафяво. Сервира се с лимонова извара. На изварата: разбийте яйцата на водна баня и прибавете останалите съставки. Варете 30 минути, като се разбърква често, докато се сгъсти и стане гладък крем. Свалете от огъня. Ще сгъсти още повече, когато се охлади. Охладете, покрийте и оставете в хладилника. Издържа 2 до 3 седмици в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ