Регистрация

Единбургски бисквитки с лимонова извара

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
412
Оцени рецептата

За бисквитките:

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

6 с.л. масло

1/2 ч мътеница

1 голямо яйце

1/2 ч стафиди или касис

Мляко

Захар

За лимоновата извара:

4 големи яйца

Щипка сол

1 3/4 ч захар

1/4 ч масло

2 с.л. лимонова кора

1/2 ч пресен лимонов сок

 

Загрейте фурната до 220С. Пресейте сухите съставки. Нарежете маслото и го добавете. Добавете стафидите или касиса. Смесете мътеницата и яйцата. Добавете ги наведнъж към брашното. Смесва се с вилица само докато сместа се обедини. Оформете на топка и омесете върху набрашнена повърхност внимателно, до гладкост, не повече от пет завъртания на тестото. Разточете до слой с дебелина 1,3 см и нарежете с чаша с диаметър 5 см. Сложете в тавичка на разстояние 2,5 см една от друга. Намажете леко с мляко и поръсете със захар. Печете десет минути до златисто кафяво. Сервира се с лимонова извара. На изварата: разбийте яйцата на водна баня и прибавете останалите съставки. Варете 30 минути, като се разбърква често, докато се сгъсти и стане гладък крем. Свалете от огъня. Ще сгъсти още повече, когато се охлади. Охладете, покрийте и оставете в хладилника. Издържа 2 до 3 седмици в хладилника.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта